ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο ξεπεσμός των συλλόγων και οι ελπίδες που γεννά η επίσημη αγαπημένη

Σήμερα τετάρτη και το ημερολόγιο γράφει 27/8 . Ομάδες με ιστορία δε ξέρουν αν μπορούν να συμμετέχουν στην A1, άλλες δε μπορούν να βρουν πόρους να κλείσουν ποιοτικούς παίχτες και άλλες χρωστάνε ακόμα τα μπόνους και μισθούς από πρόπερσι.  -SWKO-


Προτελευταία ημέρα σήμερα για την κατάθεση των εγγυητικών ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν Πανιώνιος και Άεκ στην Basketleague. Σύλλογοι που κάποτε κυριαρχούσαν στο ελληνικό μπάσκετ, δε ξέρουν αν θα έχουν αύριο. Όσο και αν μας έχει επηρεάσει η κρίση και η μιζέρια, αυτές οι δύο ομάδες δεν μπορούν να βρίσκονται σε κάποια άλλη κατηγορία πέραν της Α1. Τεράστιοι παίχτες έχουν βγει από τα σπλάχνα τους και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και αναπαράγουν ταλέντα. Η διοικητική αστάθεια όμως είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν. 

Στην περίπτωση της Άεκ δεν χωρούν δικαιολογίες. Την έριξαν πολύ πρόσφατα δύο κατηγορίες, χαλώντας της το προφίλ που τόσα χρόνια είχε φτιάξει και τώρα ξαφνικά εμφανίζουν 120.000 ευρώ χρέη από την Α2, τα οποία δε ξέρουν ποιος θα τα πληρώσει. 

Ο Πανιώνιος από την άλλη, ήταν πάντα ένα οργανωμένο σωματείο, με τρομερές ακαδημίες και μπασκετικό κοινό. Το κοινό αυτό μπορεί να μην ακολουθούσε πάντα την ομάδα, αλλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που ο πρώην ισχυρός άντρας της ομάδας, Κος Λιανός, δείχνει μπερδεμένος, οι πρωτοβουλίες τους δείχνουν ότι θα δώσουν τις λύσεις. Τα χρέη δεν είναι τόσο πολλά στην ΚΑΕ Πανιώνιος. Η αδυναμία δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας, φαντάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Στη περίπτωση του άλλου γκρουπ, έχουμε ομάδες σχετικά νοικοκυρεμένες, όπου κουτσά στραβά τα βγάζουν πέρα, αλλά από το πουθενά ξαναρίχνουν το μπάτζετ τους και ψάχνουν λαγούς από τα καπέλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι αυτές οι ίδιες ομάδες που δε σταματούσαν να φέρνουν ξένους παίχτες υψηλού επιπέδου και να μοιράζουν χρήμα σε όλο το μπασκετικό πλανήτη. Μόλις ζόρισαν τα πράγματα λίγο με την εφορία και λίγο με τους συνολικούς ελέγχους, κατέβηκαν τα ρολά και πάμε για συντήρηση. 

Το τρίτο φαινόμενο που γνωρίζουμε είναι το φαινόμενο με τη γυναίκα του Καίσαρα που δε φτάνει να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει. Ομάδες που θεωρητικά είναι μαγαζιά γωνία, έχουν στο περίμενε τους αθλητές και οι μισθοί τραβούν την ανηφόρα. Εννοείται ότι ζω και εγώ στην Ελλάδα και γνωρίζω στο πετσί μου, ότι ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο. Όταν μιλάμε όμως για αθλητισμό και για εκατομμύρια ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει παίχτης που διεκδικείται από μεγάλες ομάδες του αθλήματος και να του χρωστούν τρία και τέσσερα μηνιάτικα. 

Τα παραπάνω δε θα τα δείτε γραμμένα πουθενά. Όλα φαίνονται γαλήνια μέχρι να βγει κάποιος να μιλήσει και να τον ''κόψουν'', ή κάποιος παίχτης να απαιτήσει και στη συνέχεια να τον ''φάνε'' είτε στον πάγκο είτε στο παζάρι. Είναι γνωστό στη πιάτσα πως ομάδα της Α1 που έπιασε τους στόχους της πριν μια σεζόν, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρω μπόνους στους παίχτες της και στο προπονητικό της team. Δεν πήραν δηλαδή οι άνθρωποι αυτό που κέρδισαν με τον ιδρώτα τους μέσα στις τέσσερις γραμμές

Σε μία τέτοια τραγική κατάσταση λοιπόν, που αγγίζει από τις  πιο αδύναμες, μέχρι και τις πιο ισχυρές ΚΑΕ της Α1, καταλαβαίνουμε ότι το μπασκετάκι μας δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χρήμα πολύ δύσκολα θα πέσει από χορηγίες και τηλεοπτικά και ο κόσμος θα προτιμήσει κάποια άλλη διασκέδαση. Ποιος Θα επένδυε τα καλά του τα λεφτά στην ανοργανωσιά και την προχειρότητα; Κάτι ξέρουν οι Έλληνες αθλητές που προτιμούν το εξωτερικό από το εγχώριο χάος. Εκεί τουλάχιστον δεν τους λένε ότι είναι επαγγελματίες, τους συμπεριφέρονται και με αντίστοιχο τρόπο.

Σήμερα το χάραμα η εθνική ομάδα μπάσκετ πέταξε για την Ισπανία. Άλλοι χαρακτηρίζουν τους διεθνείς ως κακή ομάδα και άλλοι ως λίγους. Αυτά τα παιδιά με τα τόσα προβλήματα στην ελληνική τους καθημερινότητα, έχουν γίνει οικογένεια, θυσιάζουν το καλοκαίρι τους χωρίς να κερδίσουν ούτε ένα ευρώ για αυτή τους τη συμμετοχή και θα δώσουν τα πάντα για μια καλή πορεία σε άλλη μια διοργάνωση.


Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κακεντρέχειες. Αυτή η εθνική, είναι άλλη μια ευκαιρία που έχει το ελληνικό μπάσκετ για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζουμε...

Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738

1 σχόλιο: