ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Και αμπάσκετοι και με γνώμη. Όλη η αλήθεια για την wildcard...

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο Κάουνας της Λιθουανίας έχοντας ήδη εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας.  Περί τα Δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων βρίσκονται στις παραλίες με εφημερίδες και άλλα χαλαρωτικά αξεσουάρ και εκφέρουν γνώμες πάνω στο μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα για την εθνική μας ομάδα, δίχως να γνωρίζουν κάποιοι από αυτούς αν η μπάλα είναι στρογγυλή η τετράγωνη.-SWKO-


Κατανοώ ότι η επίσημη αγαπημένη, μας έχει προσφέρει τόσες και τόσες χαρές δεκαετίες τώρα. Είναι δύσκολο για έναν κακομαθημένο λαό ο οποίος δεν έχει προσφέρει τίποτα, πέραν μερικών φόρων για τη δημιουργία κάποιων μικρών και μη λειτουργικών γηπέδων να μην έχει τουλάχιστον μια Dream Team. Η αγάπη του για το άθλημα εξάλλου φαίνεται κάθε Σαββατοκύριακο, όταν στα κλειστά γυμναστήρια της χώρας δε πέφτει καρφίτσα κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της χώρας. Μη ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος είχε ομαδάρα  και ο μέχρι πέρυσι ιδιοκτήτης του, δε σταμάτησε να παραπονιέται για την αποχή χωρίς λόγο των φιλάθλων της ομάδας του και την έλλειψη οικονομικών εσόδων, αλλά και ψυχολογικής στήριξης προς τους παίχτες. Τέτοια περιστατικά αντίστοιχα, συναντούσαμε και στα παιχνίδια του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και του πρωταθλητή Ελλάδας που έδιναν τους αγώνες τους σε γήπεδα με 700 άτομα.Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και σε όλη την Α1. 

Αφού σας υπενθύμισα λοιπόν, ότι δε μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις ούτε απ' αυτό το άθλημα, πάμε να δούμε κάποιους άλλους λόγους που ξενερώνουν οι μπασκετάνθρωποι εν Ελλάδι. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

 


Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι όσον αφορά τα κακεντρεχή σχόλια απέναντι στον Φώτη Κατσικάρη. Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ικανότατο προπονητή, που όλως τυχαία τον θέλει και η μισή Ευρώπη για να κάθεται στον πάγκο της. ΑΕΚ, Ντιναμό, Βαλένθια, Άρης, Μπιλμπάο, ακόμα και η εθνική Ρωσίας έχουν περάσει είτε πολύ είτε λίγο από τα χέρια του. Όπου και να πήγε μόνο καλά λόγια είχαν να λένε παίχτες και διοίκηση και για την προσωπικότητά του, αλλά και για το έργο που άφησε. Στην παρούσα φάση, η ομοσπονδία αλλά και το σύνολο των διεθνών, τον στηρίζουν αλλά και τον πιστεύουν όσο κανέναν άλλο τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί παίχτες βρίσκονται σε αυτήν την εθνική, επειδή ο ανωτέρω είναι στον πάγκο της και όχι κάποιος άλλος.

ΥΛΙΚΟ

Η ομάδα δεν είναι υψηλού επιπέδου όπως τα προηγούμενα χρόνια και θα ξεφτιλιστούμε αυτή τη φορά λένε μερικοί και ρουφάνε με αγωνία το freddo capuccino τους. 
Στη τελευταία διοργάνωση που συμμετείχαμε, παρόλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον ''περίεργο'' Ιταλό προπονητή, η ομάδα έδειχνε ότι είχε ανάγκη από ανανέωση και από τη στήριξη κάποιων νέων παιχτών που μέσα από το πέρας του χρόνου θα αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία για να μας ξαναδώσουν τις χαρές που έχουμε ανάγκη. Δε κλήθηκε ο Φώτσης, οι Περπέρογλου και Σπανούλης είχαν τα δικά τους θέματα και ο Μαυροκεφαλίδης τέλη καλοκαιριού έκανε μια επέμβαση. 18/8 γράφει το ημερολόγιο την ώρα που ολοκληρώνω αυτό το άρθρο και η αλήθεια είναι πως το ροστερ της εθνικής περιλαμβάνει ότι καλύτερο υπάρχει από τις διαθέσιμες μονάδες παιχτών.  Αν δε γινόταν τώρα αυτή η ανανέωση δε θα γινόταν ποτέ. Το αναμενόμενο κόψιμο των Γιάνκοβιτς και Μπόγρη εξάλλου, δείχνει το πόσο ποιοτικοί είναι οι υπόλοιποι διεθνείς που θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Σε ποια λάθος νοοτροπία αναφέρονται αυτοί οι κύριοι, που δε μπορούν ούτε να φανταστούν πως είναι να είσαι μέλος σε μια ομάδα. Το νέο αυτό σύνολο που μετρά κοντά ένα μήνα ζωής, δυναμώνει προπόνηση με την προπόνηση και αποκτά τη δική του προσωπικότητα μέσα από το κάθε παιχνίδι (ακόμα και από το διπλό). Δε μπορώ να καταλάβω τι περιμένανε κάποιοι. Να κατέβει η εθνική με ύφος μπλαζέ και δίχως έλεος και να μοιράζει κατοστάρες; Θεωρώ πως αυτοί οι κατακριτές δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό πέραν της θέασης του.

WILD CARD

Ένα σημείο που με έβρισκε και εμένα σύμφωνο αρχικά με τους επικριτές της εθνικής, είναι αυτό με το ποσό που δόθηκε από την ΕΟΚ για να έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. 800.000 είναι πολλά λεφτά. Από να τα δώσει η ομοσπονδία για να συμμετέχουν κάποιοι που θεωρητικά δεν το άξιζαν (με βάση τα αποτελέσματα που αφορούσαν τη διεκδίκηση της θέσης), θα' ταν πολύ καλύτερα να τα επένδυε σε υλικό ή ακαδημίες για να παρουσιαστούμε ισχυρότεροι στις επόμενες διοργανώσεις έχοντας ένα καλύτερο  υλικό. Όταν όμως άρχισε να ξεδιαλύνεται το τοπίο, απέκτησα και εγώ διαφορετική γνώμη. 

Αυτά τα 800.000 αρχικά δεν ήταν ποτέ στη τσέπη μου. Ακόμα και η εθνική ομάδα δεν παύει να είναι business αλλά και πολιτική. Δεκάδες χορηγίες και διαφημίσεις από τη μία, πολιτική στήριξη και στρατηγική από την άλλη. Ακόμα και ο πρωθυπουργός, για κάποιους άλλους λόγους, βρέθηκε στο πλευρό των διεθνών. Το κακό είναι ότι η ΕΟΚ δε βγήκε να μας παρουσιάσει επακριβώς τον προορισμό των χορηγιών. Οι SPORTSOFFICERS γνωρίζουν αρκετά πράγματα στη πιάτσα και όσο τους επιτρέπεται σας ενημερώνουν, ότι η φτωχή μας ομοσπονδία δεν έβαλε euro

Μία τράπεζα-χορηγός με απολύτως νόμιμο και ασφαλή τρόπο έκανε τη δουλειά, ανέλαβε εξολοκλήρου τη κάλυψη του ποσού και η εθνική ομάδα της χώρας μας, έστω και με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να αποδείξει ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αρκετοί αθλητές μας πλέον συμμετέχουν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και οι προπονητές μας θεωρούνται από τους καλύτερους παγκοσμίως. Η συμμετοχή αυτή, έστω και με αυτόν τον τρόπο, μόνο καλό μπορεί να κάνει και για τους Έλληνες αθλητές-προπονητές, αλλά και για τη χώρα μας η οποία προσπαθεί να αναπτυχθεί με μοναδική της δύναμη τον τουρισμό. Και οι επιτυχίες μέσα από αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κάνουν πολύ κάλο στο προφίλ που προσπαθούμε να δείξουμε προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονα οι συνεχόμενες παρουσίες σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, μας κρατάνε ψηλά στα μάτια της παγκόσμιας μπασκετικής κοινής γνώμης. Αν τελικά κατακτήσουμε τη διοργάνωση, ποιός θα θυμάται ότι πληρώθηκαν αυτά τα 800.000 για να συμμετέχουμε. Ίσως μόνο εμείς.

ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Εγώ ως ένας ταπεινός blogger συνιστώ ψυχραιμία και λίγα λογάκια από όλους. Η ομάδα είναι νέα και μέχρι και την τελευταία ημέρα προετοιμασίας θα χτίζεται και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ο Κατσικάρης το είπε όχι εγώ! Στην τελική δείτε το και λίγο πονηρά. Ο όμιλος που συμμετέχουμε είναι εύκολος. Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Αργεντινή, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο δεν είναι αντίπαλοι που μας φοβίζουν. Η ομάδα μας μέσα από αυτές τις πέντε αναμετρήσεις θα παρουσιαστεί πιο  δυνατή στον επόμενο γύρο και σε περίπτωση που προχωρήσει και σε επόμενες φάσεις, θα είναι κρίμα να ξεκινήσουν οι κωλοτούμπες και τα γλειψίματα προς τους Έλληνες διεθνείς! Από κουβέντες που έχουμε με κάποιους από αυτούς, δηλώνουν πως έχουν κουραστεί με αυτά τα φαινόμενα σε κάθε διοργάνωση. Λίγο μυαλό θέλει...


Η στήριξη και η πίστη μας αρκούν. Όλα τα άλλα, τα βλέπουμε μετά το πέρας της διοργάνωσης. 

Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου