ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η αξία του να παραδέχεσαι...

Οι SPORTSOFFICERS καλωσορίζουν έναν άνθρωπο που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και γνωρίζει από υγιή και μη, αθλητισμό. Μια αθλητική πένα λοιπόν, με άμεση επαφή με το μπάσκετ, θα κοσμεί το blog μας, έχοντας και αυτός την ευχέρεια να μιλά έξω από τα δόντια, λέγοντας τη γνώμη του χωρίς να τον νοιάζει τίποτα. Ο AllAround λοιπόν είναι μαζί μας.


Τι είναι κατ’ ουσίαν το μπάσκετ? Ένα παιχνίδι με μπάλα, με πρωταρχικό στόχο να σημειώσεις τους περισσότερους πόντους και να νικήσεις τον αντίπαλό σου. Αλλά και να χαρείς, να παίξεις, να προσπαθήσεις, να έχεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο με σεβασμό και την “ικανότητα να τον παραδεχθείς” αν χρειαστεί. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και αυτά, καθώς πολλές φορές μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα και χάνουμε την ουσία και την πραγματική ομορφιά του αθλήματος και του ευ αγωνίζεσθε.


 Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά? Επειδή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μια φάση στο προχθεσινοβραδινό παιχνίδι της Εθνικής μας με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο. Έψαξα να βρω το replay για να επιβεβαιώσω αυτό που είδα φευγαλέα (όποιος έχει πλάνα από  παρακάμερα παρακαλώ ας βοηθήσει), αλλά ακόμα και αν ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας μου, είναι από εκείνες τις σκηνές τις οποίες θα ήθελα να βλέπω στα γήπεδα. Πρωταγωνιστής της ο Νικ Καλάθης. Μπορεί να τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς πολλοί και  με διάφορους τρόπους, ή τουλάχιστον να τους έχουν σκεφτεί...  αμερικανάκι, βαζελάκι, πουλημένο, ντοπαρισμένο κ.α.. 



Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν και δε με εκφράζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, οπότε και τους αγνοώ. Σαν αγνό φίλαθλο και λάτρη του μπάσκετ όμως με ενδιαφέρει και με εκφράζει απόλυτα η αντίδραση του Νικ μετά από ένα “in your face” τρίποντο που δέχτηκε από τον Μπαρέα. Αφού τέλειωσε η φάση και ενώ ο Μπαρέα ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην άμυνα, ο Νικ τον επιβράβευσε με γνωστή μπασκετική φιλοφρόνηση για το δύσκολο και εύστοχο σουτ του. Πραγματική ανωτερότητα. Κάτι παρόμοιο έπραξε και λίγο αργότερα με τον προπονητή του Πουέρτο Ρίκο, μετά από μια χλιαρή διαμαρτυρία του τελευταίου. 

Το κάνει γιατί απλά έτσι έχει μάθει να αντιμετωπίζει το άθλημα και να σέβεται τον αντίπαλο εκεί στο Αμέρικα, χωρίς βεβαίως να αποκλείουμε ότι κάποιες φορές μπορεί να μην έχει την ανάλογη αντίδραση, αντρικό παιχνίδι είναι άλλωστε. Ας μη ξεχνάμε όμως πολλές από τις πραγματικές φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν φέτος πολλοί μεγάλοι αστέρες του NBA, δέκτης μάλιστα μιας τέτοιας ήταν και ο Γιαννάκης μας από το μεγάλο K. Durant. 


Ασχέτως πάντως με το τι μπορεί να συμβεί, πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό το αγνό μπασκετικό στοιχείο που ο Καλάθης μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την ομάδα... την αγνή «αμερικάνικου» στυλ και «for the love of the game” στάση απέναντι στο άθλημα... που σου επιτρέπει ακόμα και στο κρίσιμο ματς εκτός του “trash talking”, να παραδεχθείς και τον αντίπαλο.




Φυσικοθεραπευτήριο Κυριακού-Φωτόπουλος. 
Ηβης 26-28 Φρεατίδα Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104536342

Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
http://lordos.gr/24hours/
Φιλολάου και Φορμίωνος 75, Καισαριανή


5 σχόλια:

  1. Ωραία τα fair play και τα διάφορα όμορφα πραγματάκια, αλλά ο κύριος καλάθης μπέρδεψε τα φάρμακα. Μην το ξεχνάμε.

    NICK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεχομένως να είναι έτσι, αλλά νομίζω ότι δεν είναι ο μόνος παγκοσμίως. Και σίγουρα όλοι θυμόμαστε περιπτώσεις "σπανών" που μέσα σε ένα καλοκαίρι έβγαλαν γένια. Δυστυχώς αυτό το θέμα πάει πολύ βαθιά στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό. Για αυτό προτιμώ να εστιάσω στην ομορφιά του αθλήματος!

      AllAround

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθούμε με την επιλογή του σε αυτήν την εθνική
      NICK

      Διαγραφή
    3. Σωστός φίλε NICK

      AllAround

      Διαγραφή
  2. Αυτο το μπάσκετ αγαπάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή