ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Και ο Κώστας Βαρδαβάς στους SPORTSOFFICERS. Στον Πρωτέα υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον για έναν αθλητή.

Μετά από τον Θέμη Φωτόπουλο, φιλοξενήσαμε στη σελίδα μας τον Mike Evaggelitsi. Τα μεγάλα ονόματα στην κατηγορία της Α΄ Εσκανά είναι αρκετά και ένα από τα μεγαλύτερα ο Κώστας Βαρδαβάς απαντά στις ερωτήσεις μας.  -SWKO-

 Άλλος ένας αθλητής που ανεβάζει επίπεδο την Εσκανά και με τη συμπεριφορά του, αλλά και με τις απαντήσεις που θα διαβάσετε λίγο πιο κάτω, μας δίνει να καταλάβουμε τη σεμνότητα που τον διακατέχει, αλλά και το αυθεντικό του χαρακτήρα του. 

Λίγο πριν μπει στο παρκέ για την καθημερινή του προπόνηση, μας απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη σε όλες τις ερωτήσεις μας...

S - Για όσους δεν ξέρουν των Κώστα Βαρδαβά, σε ποιες ομάδες τον έχουμε συναντήσει σε υψηλότερες κατηγορίες και που είχε την καλύτερη του χρονιά;
Β - Με το Ηράκλειο έχω αγωνιστεί τρεις χρονιές στην Α1, μία με το Ρέθυμνο πάλι στην Α1, και έχω επίσης έξι σεζόν στην Α2 και άλλες τρεις στη Β΄εθνική. Η καλύτερή μου χρονιά, θεωρώ ότι ήταν το 2007 στο Ρέθυμνο, όπου αγωνιστικά είχα φτάσει στο πικ. Καταφέραμε από την Α2, να ανεβάσουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και να παίξουμε και στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.



S - Μια ομάδα Α2 με τον Παναθηναϊκό στον τελικό;
Β - Ήταν κάτι σπάνιο εκείνο που συνέβει και όχι μόνο για τον τελικό που παίξαμε με τον Παο. Για να φτάσουμε εκεί, είχαμε αποκλείσει τον Πάοκ και τον Πανιώνιο, άρα όπως καταλαβαίνεις ήταν πολύ καλή η δουλειά που έγινε εκείνη τη χρονιά.

S - Είχες συμμετοχή σε εκείνον τον τελικό;
Β - Βασικός.

S - Τρομερή εμπειρία φαντάζομαι.
B - Το πιο όμορφο εκείνης της βραδιάς, ήταν και το φινάλε της, όπου οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν γεμίσει το γήπεδο και ουσιαστικά μας αποθεώνανε επιβραβεύοντας τις προσπάθειες μας.

S - Αν είσαι και φίλος των πρασίνων ακόμα καλύτερα...
B - Αν και έχω κάποια ομάδα στην καρδιά μου, πίστεψε με αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Είναι πάνω από όλα το μπάσκετ. Το μπάσκετ σαν άθλημα. Σε όλες τις ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες, είτε μικροί, είτε μεγάλοι.



S - Να φανταστώ λοιπόν ότι αν έχεις να θυμάσαι μια κορυφαία μπασκετική στιγμή στην καριέρα σου όλα αυτά τα χρόνια προφανώς είναι ο τελικός.
Β - Ένα είναι αυτό και το άλλο είναι ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος όπου συμμετείχα το 1999, με τελικό την Τουρκία. Τότε σπούδαζα στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, με συμπαίκτες τους Νίκο Ζήση, Γεωργιάδη, Χάρη Μαρκόπουλο (προπονητής στον Κοροιβό), Γεωργίτση, Μάκης Παπαδόπουλος και αρκετοί ακόμα που φτιάξαμε μία πολύ καλή ομάδα και κατακτήσαμε τον τίτλο.

S - Πόσο χρονών είσαι τώρα Κώστα;
Β - 33.

S - Τι βλέψεις και τι όνειρα έχει ένας αθλητής που έχει ζήσει Α1, Α2 τελικό κυπέλλου και τώρα πια αγωνίζεται στον Πρωτέα Βούλας; Φαντάζομαι ότι έχεις αρκετά ακόμα χρόνια μπάσκετ μπροστά σου.
Β - Οι βλέψεις μου αυτήν τη στιγμή έτσι όπως έχουν τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ είναι ίδιες με τις βλέψεις του κάθε αθλητή είτε είναι επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης. Να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ικανό να δώσει πολλά στον παίκτη, με αποτέλεσμα να δώσει και αυτός με τη σειρά του στην ομάδα, έχοντας πάντα τις κατάλληλες συνθήκες. Έτσι όπως βλέπουμε φέτος τις ομάδες να καταρρέουν λόγω της κρίσης που υπάρχει στο άθλημα, όχι κοινωνικής κρίσης, μπασκετικής καθαρά, θέλω να βρίσκομαι σε ένα σταθερό περιβάλλον, με ανθρώπους αξιόπιστους, προπονητές που να εργάζονται και να ζουν για το άθλημα που όλοι αγαπάμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπως αυτό του Πρωτέα. Υπάρχει ένα προπονητικό team πολύ έμπειρο και μια διοίκηση πολύ σταθερή που ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις προδιαγραφές του κάθε αθλητή. 



S - Τι έμεινε από την περσινή χρονιά.
Β - Η περσινή χρονιά ήταν η βάση που στην ουσία θα δουλέψουμε και θα στηριχτούμε για τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και ένας βασικός της στόχος είναι να δείξει ένα καλό πρόσωπο μέσα στα αθλητικά δρώμενα, σε όλα τα γήπεδα, σε κάθε κατηγορία, είτε αυτό είναι ανδρικό είτε γυναικείο τμήμα, ακόμα και οι ακαδημίες.

S - Αφού μιλάμε για την Εσκανα, ποια στιγμή ή ποιο ματς θα σου μείνει αξέχαστο από την περσινή σεζόν;
Β - Δε θα ξεχάσω το Κύπελλο με τον Εθνικό. Την ήττα μας από τον Εθνικό στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι κάτι που θα μείνει στη μνήμη μου.

S - Τα ονόματα των συμπαικτών σου είναι εξίσου υψηλού επιπέδου. Παπαργυρόπουλος, Κοκαλιάς, Γιώργαρος... Ποιοι είναι οι στόχοι για εφέτος;
Β - Στόχος της ομάδας είναι να φτάσει ψηλά. Όσο πιο ψηλά γίνεται. Δηλαδή η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες.

S - Επόμενος αντίπαλος για το κύπελλο ο Ερμής. Πάτε για τους οχτώ και που σταματούν οι βλέψεις σας;
Β - Πάμε για τη νίκη. Σε κάθε ματς θέλουμε να κερδίζουμε και όπου φτάσουμε. Ο Πρωτέας θέλει να είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις είτε αυτό είναι κύπελλο είτε είναι πρωτάθλημα.



S - Γίνεται τόσο καλή δουλειά στις ακαδημίες του Πρωτέα, όσο φαίνεται από έξω; Πάρα πολλοί νεαροί παίκτες βρίσκονται στην πρώτη ομάδα και αυτό προκαλεί εντύπωση.
Β - Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο coach Μανουσέλης έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι, στο οποίο έχει δώσει πολύ βαρύτητα και ξέρει και ο ίδιος, ότι για να βγούνε πολύ καλοί παίκτες και να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα, θέλει χρόνο και σκληρή δουλειά. Η διαφήμιση του Πρωτέα αυτήν τη στιγμή, είναι το γυναικείο και το αντρικό τμήμα του, τα οποία βγάζουν μια υγεία προς τα έξω και αυτό αντλείται και από τις ακαδημίες.

S - Στα 33 μας είπες ότι ''περπατάς'' πλέον. Πόσα χρόνια ακόμα, θα βλέπουμε τον Βαρδαβά στα παρκέ.
Β - Όσα αντέχουν τα πόδια μου.

S - Για να δεις ότι οι SPORTSOFFICERS γνωρίζουν τα του χώρου, έχουμε μάθει ότι με τα τόσα χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα και με την εμπειρία σου στα γήπεδα είσαι ο πλέον κατάλληλος στα του χώρου και γι' αυτό έχεις ανοίξει ένα online κατάστημα το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το μπάσκετ.
Β - Είστε πολύ καλά ενημερωμένοι. Έχω στην κατοχή μου το Shop4Basket.gr .Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζω καλά τις ανάγκες του κάθε μπασκετμπολίστα και της κάθε ομάδας καλαθοσφαίρισης με αποτέλεσμα να μπορώ να τους προσφέρω, όλα μα όλα τα απαραίτητα για αυτούς προϊόντα που αφορούν το άθλημα που αγαπάμε. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε μέσα από το site.

S - Κώστα σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Να έχεις μια χρονιά όπως την επιθυμείς, εσύ και οι συμπαίκτες σου και ότι καλύτερο να σου ευχηθούμε για το shop4basket.gr. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά.
B - Εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλή αγωνιστική χρονιά για όλους τους αθλητές και όλες τις ομάδες εύχομαι με υγεία πάνω από όλα.


Το διαδικτυακό κατάστημα του Κώστα Βαρδαβα.


Βρείτε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sportsofficers/1456551757950738

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου