ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γήπεδα της Superleague για τη σαιζόν 2014-15

Οι SPORTSOFFICERS σας ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στα γήπεδα των ομάδων της Superleague. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε τα τρομερών εγκαταστάσεων στάδια του εξωτερικού. Στον μικρόκοσμό μας όμως, τα γήπεδα των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι τα στολίδια μας και με αυτά θα ασχοληθούμε. -SWKO-


Γεώργιος Καραισκάκης
Κτίση 2004-Χωρητικότητα 33,334
Ολυμπιακός



Η έδρα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, έχει εξελιχθεί σε απόρθητο φρούριο. Έδρα φωτιά, όπου ευρωπαϊκά μεγαθήρια έχουν λυγίσει από τον παλμό και την ατμόσφαιρα που προκαλούν οι χιλιάδες φίλοι του. Οι Κυριακές στο Νέο Φάληρο είναι διαφορετικές. Ο κόσμος πλημμυρίζει το νέο (παραμένει) γήπεδο της ομάδας του και ανεβάζει τον μέσο όρο εισιτηρίων για τα ελληνικά γήπεδα και αποφέρει τεράστια κέρδη με τους εμπορικούς του χώρους  στον ιδιοκτήτη του.

Απόστολος Νικολαίδης
Κτίση 1922-Χωρητικότητα 16,620
Παναθηναϊκός 



Το γήπεδο ανάσα και πληγή για το κέντρο της Αθήνας. Μια ιστορική έδρα που έχει σηκώσει στις πλάτες της όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποτελεί πηγή ζωής για τους νέους που συμμετέχουν στις ακαδημίες του ερασιτέχνη ΠΑΟ που εδρεύουν στο σημείο. Ταυτόχρονα όμως  και μεγάλη πληγή για τη ζωή στην πρωτεύουσα, κάθε φορά που υπάρχει αγώνας. Το μετρό και οι ελάχιστες θέσεις παρκινγκ δεν αποδίδουν καρπούς πάντα. Οι περιορισμένες ανακαινίσεις έχουν απλά βελτίωση την εικόνα ενός παλιού γηπέδου.

Τούμπα
Κτίση 1959-Χωρητικότητα 28,701
Παοκ



Η εποχή μετά την ολυμπιάδα, καθώς και η έλευση του Σαβίδη έχουν ανανεώσει την έδρα του δικεφάλου του βορά. Ένα γήπεδο παλιό, ομόρφυνε απότομα με μερικές προσθήκες και την εξωτερική του εικόνα να αλλάζει άρδην. Η ανάγκη για περισσότερες αλλαγές είναι δεδομένη, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση το γήπεδο είναι απλά το κερασάκι της τούρτας. Ο κόσμος του Πάοκ ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δίνει ώθηση στην ομάδα του με την τρομακτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Κτίση 1970-Χωρητικότητα 8,939
Ατρόμητος



Στον πιο μεγάλο δήμο της Αθήνας εδρεύει ο ιστορικός Ατρόμητος. Ένα γήπεδο κλουβί, που δε μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τον τίτλο του, καθώς δεν είχαμε ακόμα την τύχη να το δούμε να γεμίζει. Άλλο ένα παλιό γήπεδο, όπου το στέγαστρο στη μία πλευρά του και κάποιες μερικές ανακαινίσεις, το κάνουν υποφερτό για τον μέσο φίλαθλο.

Ε.Α .Κέρκυρας
Κτίση 1961-Χωρητικότητα 6,000
Κέρκυρα





Το γηπεδάκι της Κέρκυρας είναι ότι πρέπει από πλευρά χωρητικότητας για το νησί των Φαιάκων. Ο ήρεμος κόσμος του νησιού, θα μπορούσε να είναι στο πλευρό της ομάδας και να δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα σε κάθε ματς. Τα πανάκριβα διαρκείας αλλά και κανονικά εισιτήρια για τα δεδομένα της χώρας μας, οι κακές εγκαταστάσεις του γηπέδου και η ανομοιομορφία του δεν προσελκύουν τον μέσο Κερκυραίο πέρα από τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες.

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Κτίση 1925-Χωρητικότητα 7,000
Βέροια


Άλλο ένα παλιό γήπεδο με τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες για τους φίλους της Βέροιας. Τα καθίσματα και μερικές βελτιώσεις σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις το 2007, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει για το σπίτι της βασίλισσας του βορρά. Ένα γήπεδο κυριολεκτικά γεμάτο καμπύλες λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης.

Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ''Γεντί Κουλέ''
Κτίση 1951-Χωρητικότητα 9,000
Όφη


Μπορεί το γήπεδο αυτό να μοιάζει παλιό και εγκαταλελειμμένο οι φίλοι του Όφη όμως μπορούν και δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα σε κάθε εντός έδρας ματς. Με κερκίδες πολύ κοντά στο γήπεδο και το πέταλο των φανατικών να είναι σχεδόν κάθετο, η φιλοξενούμενη ομάδα αγωνίζεται σχεδόν πάντα, με ένα παίχτη λιγότερο.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Κτίση 1979-Χωρητικότητα 7,000
Αστέρας Τρίπολης



Ο Αστέρας Τρίπολης έχει το δικό του ναό. Ένα όμορφο γηπεδάκι στην πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας, το οποίο έχουμε δει αρκετές φορές να γεμίζει οπαδούς και των φιλοξενούμενων ομάδων. Πότε δεν έχει καταφέρει να γίνει η έδρα φόβητρο, παρόλα αυτά όμως οι φίλαθλοι μπορούν και μένουν ικανοποιημένοι από τις ανέσεις του σχετικά νεόχτιστου για τα ελληνικά δεδομένα γηπέδου.

Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης
Κτίση 1939-Χωρητικότητα 11,700
Πανιώνιος



Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να συντηρηθεί το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Επί εποχής Τσακίρη, υπήρχαν σχέδια για ανακατασκευή ενός υπερσύγχρονου νέου γηπέδου που τελικά έπεσε στο κενό. Στο κενό βρίσκονται και οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, καθώς το πέταλο θυμίζει πιο πολύ γήπεδο τριτοκοσμικών χωρών. Στο υπόλοιπό αυτού, συναντάμε ένα γήπεδο με στίβο, με μέτριες ανέσεις,δεχόμενο λίγο κόσμο τα τελευταία χρόνια και τους φανατικούς πάνθηρες να κάνουν ότι μπορούν για να ωθήσουν την ομάδα τους προς τη νίκη.

Ζωσιμάδες
Κτίση 1952-Χωρητικότητα 7,650
Πας Γιάννινα



Στα όμορφα Γιάννενα με τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, οι αθλητές έχουν την ατυχία να συναντούν συχνά τον χλοοτάπητα του γηπέδου σε τραγική κατάσταση. Οι εξέδρες είναι φτιαγμένες ανομοιόμορφα και εδώ, το σκέπαστρο ήταν κάποτε ικανοποιητικό, εγκαταστάσεις για το κρύο δε συζητάμε καν και ευτυχώς οι Γιαννιώτες είναι τρελοί με την ομάδα τους και τη βοηθούν κάθε Κυριακή σε όλες τις έδρες, φτιάχνοντας πάντα εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης-Ταρλάς
Κτίση 1945-Χωρητικότητα 3,000
ΑΕΛ Καλλονής

Νέο λένε ότι είναι το γήπεδο οι ντόπιοι, νέο θα το θεωρήσουμε και εμείς. Το ότι χτίστηκε πριν 80 χρόνια δε παίζει κανένα ρόλο. Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν φτιαχτεί από την αρχή οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια, οι εξέδρες περιποιήθηκαν και απέκτησαν όλες καθίσματα με ένα νέο κομμάτι εξέδρας να κάνε το γήπεδο λίγο μεγαλύτερο και κάπως ομορφότερο. Η καλή πορεία της ΑΕΛΚ τη περσινή σεζόν, θα μπορέσει να γίνει ομορφότερη με τη στήριξη του κόσμου της, στο νησί της.

Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Κτίση 1952-Χωρητικότητα 5,915
Λεβαδειακός



Ένα γήπεδο που έχει φτιαχτεί για να προπονεί τις ομάδες της Βοιωτίας και τίποτε παραπάνω είναι το συγκεκριμένο. Σπάνια θα το θυμάστε γεμάτο, με κακές συνθήκες για τους φιλάθλους, με απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο και κλειστό τον τελευταίο καιρό, λόγω ακαταλληλότητας. Όσο καιρό δε θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πρωταθλήματος, ο Λεβαδειακός θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ.

Μαρτινέγκο-Παγκρήτιο
Κτίση 1965-Χωρητικότητα 1,500
Εργοτέλης
Κτίση 2003-Χωρητικότητα 26,400



Η έδρα του Εργοτέλη είναι το Μαρτινέγκο. εκεί δε πέρναγε κανείς. Ζούγκλα κανονική θύμιζε το κλουβάκι των Κρητικών. Αυτά όμως στις μικρότερες κατηγορίες. Ο φιλήσυχος λαός του Εργοτέλη, φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο Παγκρήτιο στάδιο με τις Κυριακές να είναι πότε ήρεμες, πότε άδειες και πότε γιορτή. Δύσκολα θα πάρει ώθηση από τον κόσμο του ο Εργοτέλης. Πολύ εύκολα όμως δέχεται τα συγχαρητήρια όλων για την φιλοξενία του.

Παντελής Μαγουλάς-Πανθεσσαλικό
Κτίση 192-Χωρητικότητα 4,500
Εργοτέλης
Κτίση 2004Χωρητικότητα 22,700




Η νίκη ανήκει στη Νεάπολη. Μια έδρα μπουντρούμι. Ούτε ο Σον Κόνερι δε θα δραπέτευε από εκεί μέσα. Οι οπαδοί μπορούν να πάρουν αγκαλιά τους παίχτες και να τους βάλουν γκολ. Επειδή όμως το πανθεσσαλικό θα είναι η έδρα των Θεσσαλών τη φετινή χρονιά, περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα έχουν τη στήριξη των φίλων τους. Το γήπεδο είναι στολίδι. Δεν χωρά περαιτέρω συζήτηση.

Πηγάδια
Κτίση 2004-Χωρητικότητα 7,400
Σκόντα Ξάνθη



Το σπίτι της Ξάνθης αποτελεί τον ορισμό του σπιτιού. Είναι ιδιοκτησίας του αφεντικού, είναι όσο πρέπει για να ικανοποιεί τον θρακιώτικο λαό από πλευρά χωρητικότητας, είναι καινούργιο, έχει όλες τις ανέσεις και με τα καθίσματα κολλητα στο τεραίν. Οι διαφορές που υπήρχαν μεταξύ Παε και τοπικής κοινωνίας φαίνεται ότι λύθηκαν. Ο κορμός της ομάδας έγινε ελληνικός μετά από χρόνια και ο κόσμος ξαναβλέπει το δρόμο για τα Πηγάδια.

ΓΦΣ Παναιτωλικού
Κτίση 1930-Χωρητικότητα 5,230
Παναιτωλικός



Το γηπεδάκι στο Αγρίνιο διαθέτει ανέσεις ενός καλού ευρωπαϊκού γηπέδου το οποίο και ανακαινίστηκε το 2001. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αγαπά το άθλημα και τον παθιασμένο λαό του Αγρινίου. Τα τελευταία χρόνια τα καναρίνια έχουν στις τάξεις τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, και οι βλέψεις των παραγόντων αλλά και των φιλάθλων τους, όλο και μεγαλώνουν. Ένα όμορφο επαρχιακό γήπεδο.

Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Κτίση 1922-Χωρητικότητα 6,500
Πανθρακικός


Οι κροκόδοιλοι από τα χρόνια της β' εθνικής γέμιζαν ασφικτικά την έδρα τους και αποτελούσαν πάντα τον δωδέκατο παίχτη της ομάδας τους. Τα τελευταία χρόνια, το γηπεδάκι μεγάλωσε, σουλουπώθηκε, βάφτηκε από την αρχή και το μόνο που λείπει πλέον από αυτό είναι μία ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να φανατίσει ακόμα περισότερο το κοινό της.

Περιβόλια
Κτίση 2012-Χωρητικότητα 3,700
Πλατανιάς Χανίων


Το γήπεδο των Χανίων είναι πολύ πιθανό να μη μπορούσε να βρίσκεται στο καλεντάρι κάποιων άλλων χωρών. Στη δική μας περίπτωση όμως, αποτελεί ένα μικρό γηπεδάκι μιας επαρχιακής κωμόπολης το οποίο μπορεί και γεμίζει στα δύσκολα κάνοντας υπερήφανους τους ντόπιους φιλάθλους. Σχετικά ικανοποιητικές οι ανέσεις του καθώς θεωρητικά είναι και νεόκτιστο.

SPORTSOFFICERS OPINION

Είναι ξεκάθαρο πως με αυτά τα γήπεδα και τις υπάρχουσες συνθήκες δε πάμε πουθενά. Πόσο όμορφο θέαμα να αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής όταν ο αγωνιστικός χώρος είναι λίγο μετά το όργωμα. Ποιος γονέας θα πάρει το παιδάκι του και θα το βάλει να κάτσει στα βρώμικα και ξεβαμμένα καθίσματα των περισσότερων γηπέδων; Ποιος θα επιτρέψει στο παιδί του να πάει μόνος του στο γήπεδο και μαζί με τις τραγικές συνθήκες να συναντήσει υβριστικά συνθήματα, χυδαίες χειρονομίες, ουσίες και πολλές φορές και βία.

Η ανάγκη για δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τεράστια, αλλά εν καιρώ φτώχειας δε μπορούμε να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις. Ας συνεχίσουμε να θέλουμε όμως την διεξαγωγή ενός ισότιμου πρωταθλήματος το οποίο θα αναδεικνύει στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς τον πιο άξιο για πρωταθλητή, καθώς επίσης και ποιοτικότερη ασφάλεια των ''πελατών'', από την πλευρά των εταιριών που διεξαγάγουν και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα...


Βρείτε μας στο Facebook:

Φυσικοθεραπευτήριο Κυριακού - Φωτόπουλος. 
Ηβης 26-28 Φρεαττύδα Πειραιάς
Αρ. Τηλεφώνου 2104536342 
Eltech Ανελκυστήρες - Αλτσαντζής Κωνσταντίνος -  Άργους 57 Αθήνα - 10441 - www.eltech-lift.gr Info@Eltech-lift.gr  
Καφεδάκι στο Λόρδο!!!
Φιλολάου και Φορμίωνος 75, Καισαριανή



1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ.
    ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -ΔΕΝ- ΕΙΝΑΙ "Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΑΛΛΑ -ΕΝΑΣ- ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ "ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΟ 2010-11, ΤΡΙΤΟΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΔΗΛΆΔΗ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ "ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ" (ΠΟΤΕ ΑΡΓΑΕ?) ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ(?). ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2014, ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΠΟΥ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ Α' ΩΣ ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΑΥΤΟ? ΣΟΒΑΡΑ? ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΟ 2005-06 ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΤΟ 2013 (ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ '70 ΚΑΙ '80 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ...). ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή