ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΟ – Μπαρτσελόνα 67-80

No 3D, No party…
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, καθώς σε ένα αγώνα που διήρκησε κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο τηςΜπαρτσελόνα (80-67) και να διατηρήσει απόρθητο το ΟΑΚΑ στην πρώτη φάση της διοργνάνωσης.

Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν εξόφθαλμη, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε αρχή μέση και τέλος στο παιχνίδι του, με το “τριφύλλι” να κρατάει από το παιχνίδι μόνο το ντεμπούτο του ΝτεΜάρκους Νέλσον. Οι δυό ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το Top 16, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ελπίζει πως θα έχει όλα τα βέλη στη φαρέτρα του για τις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς, οι οποίες δεν θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες όπως η σημερινή.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό της. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεσόν Τόμας, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 20-8 στο 9’, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την αδυναμία του Παναθηναϊκού τόσο στα ριμπάουντ όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού του.
Αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με το τραγικό ποσοστό στα δίποντα (5/22 ήτοι 23%) του τριφυλλιού αλλά και την ευστοχία του Ουέρτας, τον οποίο ο Παναθηναϊκός επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο προκειμένου να αναχαιτίσει το πικ εν ρολ με τον Τόμιτς, επέτρεψαν στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +17 (38-21) στο τέλος του ημιχρόνου.
Η βόμβα φαίνεται πως αφύπνησε προς στιγμήν τους παίκτες του Ιβάνοβιτς, οι οποίοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στην επανάληψη και μέσα από την άμυνα τους κατόρθωσαν να βρουν σκορ στην επίθεση και να επιστρέψουν στο παιχνίδι, μειώνοτας στους 6 (53-47 στο 28’). Ωστόσο η αντίδραση των Καταλανών ήταν άμεση και με ένα σερί 7-0 επανέφεραν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (60-47) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητικός, με τους παίκτες τηςΜπαρτσελόνα να διατηρούν εύκολα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα.
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με το παιχνίδι να έχει κριθεί, έριξε στο παρκέ και τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο το στην Ευρωλίγκα.
Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Ουέρτας 17 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοβιτς, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου