ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Δεν επιτρέπουν στην Αίγινα να παίξει μπάσκετ και καταστρέφουν τον Σαρωνικό.

Μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά για τον Σαρωνικό, παρόλο που δεν κατάφερε να παραμείνει στη ΄Β Εσκανα, έχοντας έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και όντας ισόβαθμος με ακόμα δύο ομάδες η νέα σεζόν τον αναγκάζει να βρεθεί στη ΄Γ Εσκανα και να παλέψει ώστε να επανέλθει άμεσα σε υψηλότερες κατηγορίες. Είναι κάτι τέτοιο όμως εφικτό ή όχι; SPORTSOFFICERS


Ας δούμε την περσινή χρονιά της ΄Β Εσκανα. Ο Σαρωνικός έφυγε από την έδρα του, διπλασίασε τα έξοδα για τα μεταφορικά του, νοίκιασε πληρώνοντας κανονικά για μία προπόνηση και τον αγώνα το κλειστό του Μίλωνα, συκοφαντήθηκε και εξυβρίστηκε από πολλούς που δεν τον ήθελαν αντίπαλο, αφού μέχρι τελευταίο λεπτό αγωνιζόταν και εν τέλη τον έριξαν.

Πολλά από τα παραπάνω ισχύουν, κάποια άλλα όχι. Το μόνο σίγουρο το οποίο και ασπάζομαι, είναι ότι ξεσπίτωσαν μία ομάδα επιπέδου ΄Β Εσκανα από τη φυσική της έδρα, το νησί της, τους φίλους της και τους πιτσιρικάδες της, με μοναδικό σκοπό να τελεστούν οι αγώνες του κορυφαίου αυτού πρωταθλήματος σε κλειστό γυμναστήριο ,αφού κάποιες ντίβες αθλητές, προπονητές και παράγοντες, δεν μπορούσαν να βλέπουν τους απλήρωτους αθλητές τους (δεν αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες), να αγωνίζονται κάτω από τον Αιγινήτικο ήλιο.

Και εντάξει μπορεί οι παράγοντες αυτών των ομάδων να την ''άκουσαν'' και να την είδαν Αγγελόπουλοι, οι προπονητές Ομπράντοβιτς και οι παίκτες Σπανούληδες. Η διοργανώτρια αρχή αφού είναι μαγκιόρα και κυρία γιατί δεν πίεσε και αυτή ώστε να φτιαχτεί το κλειστό στην Αίγινα; Μπορεί να μην είχε τις δυνάμεις. Το σέβομαι. Αφού οδήγησε το Σαρωνικό στην ξενιτιά, γιατί δεν του πλήρωσε, έστω ένα ποσό των έξτρα εξόδων του, ή έστω το κλειστό γυμναστήριο που τον φιλοξενούσε με νοίκι; Γιατί δεν θέσπισε κάποιο κανόνα, ώστε τα αρχικά ταξίδια της Αίγινας να τα μοιράζονταν οι ομάδες που θα έπαιζαν δύο αγώνες στην έδρα τους;

Ένας καλός μου φίλος και νυν προπονητής είχε πει μία πολύ μεγάλη ατάκα. Εδώ στο ΄Β πουθενά που παίζουμε δεν είμαστε τίποτα. Βελτιωθείτε, παλέψτε, ανεβάστε την ομάδα, ώστε να δούμε όλοι μαζί καλύτερες μέρες.

Σε αυτό το ΄Β πουθενά λοιπόν, ο Σαρωνικός υπερχρεώθηκε και δε χρωστά ευρώ σε κανέναν για να εξυπηρετήσει τα θέλω των ανταγωνιστών του και της Εσκανα.


 Τη νέα χρονιά όμως θα αγωνίζεται στη ΄Γ κατηγορία. Κατηγορία που τον ''ανέχτηκε'' με το ανοιχτό του γήπεδο πριν δύο χρόνια. Ξαφνικά όμως γλυκάθηκε η γριά στα σύκα και βρέθηκαν νέοι υπερπαίκτες, υπερπροπονητές και υπερπαράγοντες, στο ακόμα πιο ψηλό επίπεδο της ΄Γ Εσκανα, οι οποίοι δεν θέλουν να αγωνιστούν Κυριακές στο ανοιχτό. Και το θέμα είναι ότι η Εσκανα είναι σύμφωνη με όλο αυτό.

Με το απλό μας το μυαλό τώρα, ας τα βάλουμε κάτω. Ο Σαρωνικός τους πλήρωσε όλους για τη χρονιά που υποβιβάστηκε και για τη νέα θα χρειαστεί σχεδόν το ίδιο μπάτζετ, ώστε να κατέβει στη ΄Γ Εσκανα. Σε ένα ερασιτεχνικό κατά τα άλλα πρωτάθλημα, με μοναδικό σκοπό τη διάδοση του αθλήματος. Εγώ δεν ξέρω αν στην Αίγινα έχουν την κότα με τα χρυσά αυγά. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Άνθρωποι του Σαρωνικού, είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή. Σκέφτονται να ρίξουν την ομάδα στη ΄Δ Εσκανα, μόνο και μόνο για να τους επιτραπεί να παίζουν μπάσκετ, και να συνεχίσουν να έχουν τις ποιοτικές τους ακαδημίες με τα τόσα παιδάκια.

Είναι κρίμα και άδικο, να θέλει ένα ολόκληρο νησί να αθληθεί, να παίξει μπάσκετ και να μην το αφήνουν. Πολλοί θα γράψουν για τη ζούγκλα από τους φιλάθλους στο νησί, ότι εγώ τα παίρνω και γράφω αυτό το άρθρο κλπ. Αλήθεια τώρα, όποιος έχει μπάσκετ, ποιος δε θα ήθελε να είχε 30 φωνακλάδες από έξω να παίζουν για πάρτη του. Και συνεχίζοντας, πείτε μου ποιος αρθρογράφος που δε βγάζει ούτε ευρώ από το πάθος του, δε θα υπερασπιζόταν ένα σύνολο ανθρώπων που φωνάζει και δεν το ακούει κανείς, για την αδικία που βιώνει.


Ευχή μας ως SPORTSOFFICERS, αυτό το άρθρο να φτάσει στα μάτια και τα αυτιά των υπευθύνων και να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές της Αίγινας, να κάνουν και αυτοί την τρέλα τους, όπως τόσες ομάδες στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι οποίες χρωστούν οδοιπορικά δεκαετιών, δεν έχουν βάλει ούτε τα διχτάκια στο γήπεδο που φιλοξενούνται και το μόνο που κάνουν είναι να απαιτούν, με το πρόσχημα του Αρχαιοελληνικού, ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ''.

14 σχόλια:

  1. XAXAXAXAXAXAXA... ΣΤΗ Δ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα πάντως εσένα 2:58 σε γλένταγα για πλάκα και όποτε γουστάρουμε πάλι θα σε γλεντήσουμε είτε παίζουμε στο νησί είτε όπου αλλού

      Διαγραφή
    2. Εσύ φίλε μου που ξέρεις να γράφεις μόνο με κεφαλαία, πρώτα πάτα το caps lock, μπορεί να σε βοηθήσει.. Δεύτερον ακόμα δεν έχεις χωνεψει τις 20αρες από τον Σαρωνικό.. Περαστικά.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Επειδή πήραν 4-5.000 ενώ ο Σαρωνικός πρέπει να τα δίνει σε ξένες έδρες. Αν ειναι πλεονέκτημα τότε γιατί δεν παίζουν και οι άλλοι στο ανοιχτό και εχουν το μειονέκτημα του κλειστού; Κακά τα ψέμματα έχουμε γεμίσει κακομαθημένους Τζόρνταν και ανθρώπους που δεν αγαπούν το άθλημα. Ολα για την κονόμα και μερικοί που δε βιώνουν το πρόβλημα γίνονται κακοί ή μπορεί και να είναι και κατακρίνουν μία ομάδα που παλεύει για την ύπαρξη της.
    Για αυτό και οι υπόλοιποι εμείς οι βολεμένοι μη φανατιζμαστε... Αυτοί ξέρουν τι τραβάνε και εσεις από τα γεμάτα ή τρύπια κλειστά σας, με χρέη και πρόστιμα που ΚΑΕ δεν έχουν, το παίζετε αφεντικά και μπασκετοπατέρες!
    SWKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το μεγαλο αγκαθι τοσα χρονια απο την ιδρυση το 1984 μεχρι σημερα του Μπασκετικου Σαρωνικου ειναι το κλειστο γηπεδο. Με την ανοδο της ομαδας το 91 στην Γ ΕΣΚΑ και το 92 στην Β ΕΣΚΑ αναγκαστηκε να αγωνιστει στο Παπαστρατειο με την ΕΣΚΑ να μοιραζει τα εξοδα του αγωνα και στα αντιπαλα σωματεια. Με την ιδρυση της ΕΣΚΑΝΑ πριν 20 χρονια και την συμμετοχη στην Α ΕΣΚΑΝΑ. Ο Πετρος Καπαγερωφ και συνολικα το τοτε ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ εδειξαν μεγαλη ευαισθησια κατανοωντας οτι ο Σαρωνικος ειναι το θυμα και οχι ο θυτης Και οτι μιλαμε για ερασιτεχνικο αθλητισμο Και επετρεψαν στον Σαρωνικο απο τη σεζον 1995-1996 μεχρι και το 1998-1999 που η ομαδα αγωνιστηκε στην Α ΕΣΚΑΝΑ να αγωνιζετε στην φυσικη της εδρα και να αγωνιζετε της Κυριακες. Αυτες της χρονιες απο το ανοιχτο γηπεδο της αιγινας περασαν μεγαλοι παιχτες που στην συνεχεια εφτασαν μεχρι την Α1 και την Εθνικη Ελλαδος π.χ. Φαλεκας , Στεφανιδης Χρ. , Δορκοφικης , Διολέτης . Τσαλδαρης , Καιμακογλου κ.α. Σε ανοιχτο γηπεδο αγωνιστηκε και την σεζον 1999-2000 Β ΕΣΚΑΝΑ και την 2000-2001 Γ ΕΣΚΑΝΑ...Χωρις ποτε κανενας παιχτης να διαμαρτυρηθει οτι αγωνιζονταν σε ανοιχτο.. Μαλλον φετος και του χρονου στην ΕΣΚΑΝΑ θα εχουμε καλυτερους παιχτες απο αυτους που προανεφερα..
    υ.γ. Εαν ειμου στην θεση τον παραγοντων του Σαρωνικου θα ζητουσα απο την ΕΣΚΑΝΑ να με αποδεσμευσουν σαν ομαδα (να αλλαξει Ενωση) και θα πηγαινα στην Αργολο-Κορινθιας.. Με λιγοτερα χρηματα απο αυτα που δαπανσε φετος θα μπορουσε να ειχε ανεβει Γ Εθνικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ΕΣΚΑΚ να πας, παλι τα ιδια γινονται και ισως να σου βγει και ποια ακριβα και με ποιο δυσκολα οδοιπορικα-ταξιδια. Στην ιδια φαση ειναι και τα Μεθανα (ΑΠΟ Μεθανων) που εδω και 10-15 χρονια για τα εντος η εδρα ειναι σε κλειστα Κορινθου-Λουτρακιου.Με τον α-β τροπο εχει εγκριθει μεσω ΕΣΠΑ κλειστο στα Μεθανα δικαιολογημενο ως σχολικο κλειστο γυμναστηριο και καποια στιγμη ισως να χτιστει. Μονο αυτο σωζει την κατασταση.

      Διαγραφή
  5. η στην ενωση Κυκλαδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ασχετο, υπαρχει φημη οτι ενας απο τους πρωτος σκορερ της α κατηγοριας δεν θα ανανεωσει με την ομαδα του, απο καλλιθεα μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O maragkopoulos exei kleisei ston espero... Etsi akougetai kai 8a to deite kai suntoma oti 8a einai pragmatikothta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Den nomizw pws polla paidia thn eidan Spanoulides opws lete h arxiproponhtarades oi Aggelopouloi Giannakopoulloi klp. apla egw me thn proswpikh mou ka8ara apopsh pisteuw pws den m porei kapoios paragontas sthn A-B-G-D eskana na dinei opoia lefta einai auta sthn shmerinh katastash ths Elladas kai na paizei korwna grammata thn ygeia twn a8lhtwn pou opws oloi 3eroume o kindunos se ena anoixto ghpedo einai polu megaluteros se sxesh me to kleisto ghpedo.. opote egw vriskw sumfwnh thn gnwmh na paizoun oles oi omades se kleista kai opws eipate 8a prepei na kaluu8ei ena meros ton e3odwn sas h estw na sas kanonisei h eskana na paizete se kapoio ghpedo kai na kanete proponhseis tsampa afou 8elei kleisto swnei nte kai kala!

    ΑπάντησηΔιαγραφή