ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΄Γ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ ΣΤΟ MAIL SPORTSOFFICERS@GMAIL.COM Ή ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μεταγραφικές οδηγίες για αφελείς και όχι μόνο, αθλητές.

Οι SPORTSOFFICERS είναι μέσα στο πνεύμα των μεταγραφών, ψάχνονται, ψάχνουν, ακούν βλέπουν και σας ενημερώνουν για ότι συμβαίνει όσο πιο διακριτικά μπορούν και πάντα δίπλα στις ομάδες αλλά και στους αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται για την τρέλα τους, την υστεροφημία τους και κάποια ίςως οδοιπορικά. Εμείς επειδή το γνωρίζουμε το κουρμπέτι αυτό και επειδή το καλοκαιράκι ο κάθε κατακαημένος-φαντασμένος, μπορεί να ζητά τον ουρανό με τ'άστρα, αλλά και επειδή το κάθε κατάστημα με ροζ φωτάκι στην εξώθυρά του (μη βρίσω πρωί πρωί), πιστεύει ότι είναι πιστή απομίμηση του δημοσίου ή του ΝΒΑ , φέροντας μόνο υποσχέσεις και πολλά ''θα'', θα σας καταγράψουμε σε δύο λόγια μερικά πιστεύω μας γύρω από τις μεταγραφές. SPORTSOFFICERS 


Και αυτή τη μεταγραφική περίοδο λοιπόν, υπάρχουν ομάδες οι οποίες πέρυσι ανταποκρίθηκαν 3 ή 4 ή 5 μήνες σε σχέση με τους 8 (συνήθη συμφωνία), και με το που ακούμπησε ο Μάιος βρέθηκαν να τάζουν τον ουρανό και τη θάλασσα στους νέους μεταγραφικούς τους στόχους.

Επίσης δεν αρκέστηκαν εκεί, αφού έχοντας φεσώσει 3 - 4 μήνες κάποιους αθλητές, τους υπόσχονται αποπληρωμή των περσινών χρεών μέχρι το Σεπτέμβρη, και περισσότερα αν όχι τα ίδια λεφτά για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι οποίοι έχουν να δώσουν, αλλά επειδή είναι πονηροί, είτε πληρώνουν τα ''δικά τους παιδιά'', είτε επιλέγουν ποιους θα πληρώσουν αφήνοντας στην απέξω τις δεύτερες επιλογές και δημιουργούν τη διχόνοια μεταξύ των παικτών.

Αφού τελειώσουν οι υποσχέσεις στο οικονομικό σκέλος, πάμε στις υποσχέσεις για το στρατιωτικό, υποσχέσεις για δουλειά και υπόλοιπα μεγάλα λόγια για διατροφές, συνθήκες διαβίωσης κλπ. Όλα αυτά σε έναν πλανήτη υπεύθυνων ανθρώπων, που φοράνε παντελόνια και τα τιμάνε, μπορεί να συμβούν. Είμαι σίγουρος όμως ότι αρκετοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το αρθράκι, έχετε βαρέσει σκοπιά στον Έβρο μετά από τέτοιες υποσχέσεις, ή έχετε φάει υπομονή μετά από ανικανότητα του sir President να σας βρει δουλίτσα.

Πηγαίνοντας τώρα και στο παικτικό κομμάτι, οι ομάδες έχουν την ιστορία τους και αυτοί οι συγκεκριμένοι πρόεδροι που ανέφερα κάνουν τη δουλειά τους και τίποτε παραπάνω. Είσαι αθλητής. Βασικά είσαι ερασιτέχνης η ημιεπαγγελματίας αθλητής. Αγαπάς το μπασκετάκι και θα ήθελες στις δύσκολες μέρες μας να βγάλεις ένα χαρτζιλίκι. Τις βενζίνες σου ρε παιδί μου, απλά πράγματα. Όλοι θεωρητικά όσοι μπορούν να γίνουν κομμάτι κάποιας ομάδας που έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποια χρήματα, θα έπρεπε να καλύπτουν τα βασικά τους έξοδα, έτσι για τον κόπο τους και για το καλό.

Είπαμε όμως να βγάλεις το χαρτζιλίκι σου. Όχι να βγάλεις το ετήσιο εισόδημα σου. Και άμα είσαι παικταράς και όλη η Εσκα ή Εσκανα ή όποια άλλη κατηγορία και τα ΜΜΕ μιλάνε για πάρτη σου και έχεις μπόλικες προτάσεις, πάει και έρχεται. Αν έχεις όμως μία πρόταση στα 2 ευρώ και η άλλη είναι στα 20, ε μήπως είσαι και εσύ λίγο κορόιδο. Φταίει ο πονηρός ο πρόεδρος που σου τάζει αγάπες και έρωτες, ή φταις εσύ, η αγνή παρθένα που την γαργαλάει ο από πίσω της; 

Έχεις σκεφτεί ότι σε αυτά τα 20 που σου προτείνει ο άλλος, θα έχεις μάξιμουμ υποχρεώσεις, θα πρέπει να το βουλώνεις όταν κάποιος που σε πληρώνει θα μιλάει, ότι θα πρέπει να είσαι στρατιωτάκι και τίποτε άλλο, να μη χάνεις προπόνηση, να έχεις τους ανθρώπους της ομάδας συνέχεια ικανοποιημένους και άμα γίνει και καμιά στραβή και χάσετε κανένα ματσάκι με τους υπόλοιπους καλοπληρωμένους ή οχι συμπαίκτες σου, να σκύψεις το κεφάλι και να πεις κόψε μου όσα θες αφεντικό έχεις δίκιο....Και πάει το ένα μηνιάτικο και έχει και συνέχεια.

Για αυτό καλοί μου φίλοι, έχοντας ζήσει την εμπειρία να μου χρωστά μέχρι και σήμερα 5-6 μηνιάτικα ένα σωματείο που το καλοκαίρι (τότε) που υπέγραφα μου θύμιζε κάτι από το Σικάγο και το Ιλινόις, έχοντας ζήσει και την (ανάποδη) εμπειρία να συμφωνώ με έναν έντιμο άνθρωπο και λίγες ημέρες πριν το (τότε) ματς της χρονιάς όπου η ομάδα μου ή θα παρέμενε στην κατηγορία, ή θα έπεφτε μία πιο κάτω, ήρθε στην προπόνηση με 12 φακέλους και μας εξόφλησε για όλη τη σεζόν για ότι και αν συνέβαινε, σας εφιστώ την προσοχή.

Πριν υπογράψετε το δελτιάκι σας, ρωτήστε. Μάθετε που πάτε. Είναι τρύπιο το γήπεδο; Έχει κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι; Είναι καλοί οι άνθρωποι που με ζητάνε; Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα; Είναι ωραίοι τύποι οι νέοι μου συμπαίκτες; Πληρώθηκαν τα παιδιά που έπαιζαν εκεί πέρυσι. Όταν τραυματίστηκε κάποιο παιδί την προηγούμενη σεζόν στην ομάδα που θα πάτε, η ομάδα αυτή τον βοήθησε, του στάθηκε ή του έστελνε φιλάκια και μηνύματα αγάπης; Η ομάδα αυτή συνεχίζει να χρωστά σε όλο τον τόπο ή καθάρισε; Οι υποσχέσεις για δουλειά και στρατιωτικό έχουν κάποια βάση, ή είναι μόνο λόγια; 

Όλοι φοράνε κουστούμια, ή όμορφα και ακριβά ρούχα, αλλά δεν είναι όλοι κύριοι. Γιατί μπορεί να μην είμαστε και εμείς οι αθλητές αντίστοιχα τέτοιοι. Η μπασκετική πιάτσα είναι μικρή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ποιος. Μάθετε, ρωτήστε, δείτε με ποιους έχετε να κάνετε και τι έχουν πράξει αυτοί οι άνθρωποι πριν έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Θα χύσετε κάποια κιλά ιδρώτα για ακόμα μία σεζόν. Αξίζει να τα χύσετε για μερικές υποσχέσεις και για ψεύτικους ανθρώπους; Αξίζει να τους κάνετε μάγκες με τον κόπο σας;

Καθαρά και ωραία μαγαζάκια, υπάρχουν και στην Εσκα και στην Εσκανα και στις εθνικές κατηγορίες. Μην επιτρέπετε στους ψεύτες και στους φαφλατάδες να κρατάνε τα πόστα τους, να κονομάνε από τις ακαδημίες και να κάνουν τα κονέ τους στο δήμο ή όπου αλλού μπορούν.

Αυτήν την περίοδο το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουμε εμείς οι αθλητές. Για αυτό μη χαραμίζετε το ταλέντο, τα χρόνια και τον ιδρώτα σας, σε ανθρώπους και ομάδες που δεν άξιζαν, δεν αξίζουν και δε θα αξίζουν ποτέ τίποτα παραπάνω από την περιθωριοποίηση και την απομάκρυνσή τους από το άθλημα που υπηρετούμε.

ΥΓ. Εννοείται ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτά τα αρρωστημένα σωματεία και σε αυτούς τους κακούς ανθρώπους. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα και δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι όλες τις ομάδες και όλους τους παράγοντες.

SWKO

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!! Μας παρουσιάσατε την πραγματικότητα που υπάρχει κατά 90% σε όλες σχεδόν τις ομάδες όλων των κατηγοριών. ΕΘΝΙΚΩΝ και ΜΗ. Υπάρχουν ( όπως και σεις αναφέρετε ) και κάποιες εξαιρέσεις το 10% καλών ομάδων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όλοι εμείς ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ και ΠΑΙΧΤΕΣ θα πρέπει με προσοχή σεβασμό, και αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουμε το διαρκές αυτό ΚΑΚΙΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΕΥΓΕ ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή